Thema-avonden

Thema-avond : Veilig Online : cyberpesten

Gepest worden maakt je leven tot een heuse hel. Zeker als het ook online gebeurt: het komt extra hard aan en houdt niet op wanneer je thuis in je zetel zit. Hoe gaat cyberpesten precies in z’n werk? Wie zijn de daders en slachtoffers en wie kijkt toe? Hoe pak je dat aan? Waarom moet je vooral praten en hoe begin je daaraan? Dankzij deze sessie kun je ten strijde trekken tegen de cyberpest-plaag.

Deze vorming is voor ouders en gaat over cyberpesten bij kinderen van 8 tot 16 jaar.

Wanneer ? donderdag 25 april

Hoe laat ? 19u30 tot 21u30

Waar? Lokaal dienstencentrum De Koffiebranderij (Molenstraat 50 te Wetteren) 

Gratis 

Inschrijven?  schrijf je hier in

In samenwerking met Politiezone, CLB, ,Gezinsbond Wetteren, Child Focus, Drugpunt 

 

 

 

Thema-avond Week van de opvoeding : Opvoeden in Verbinding 

Wat zorgt ervoor dat we zelf tegen onze grenzen botsen als kinderen om grenzen vragen? We nemen jullie mee in het verhaal van emotionele ontwikkeling in verbinding bij opvoeden. Opvoeden doe je elke dag en reageert je kind of puber niet zoals je van hen verwacht. We gaan op deze thema-avond stilstaan hoe je op dergelijke momenten toch in verbinding kan blijven met jouw kind/puber. Hoe je de vastgelopen situatie terug hanteerbaar krijgt en samen gedragen op weg kan gaan.

Door: Katrijn Van Acker brengt haar verhaal vanuit 25 jaar ervaring als orthopedagoog in de dagelijkse praktijk. Momenteel is zij werkzaam als doelgroepcoach in een leersteuncentrum waarbij ze vanuit haar ervaring vanuit het bijzonder onderwijs schoolteams en leerkrachten coacht in het regulier onderwijs bij het omgaan met soms moeilijk hanteerbaar gedrag.

Deze vorming is voor ouders van kinderen van 3 tot 12 jaar

Wanneer ? dinsdag 21 mei

Hoe laat ? 19u45 tot 21u30

Waar? Sociaal Huis Wichelen

Gratis 

Inschrijven?  schrijf je hier in