Cursussen


Emotiecoaching Voor Ouders

Wat?

Vzw Itos organiseert een Emotion-Focused Family Therapy voor ouders, dit is een wetenschappelijk onderbouwde methode ontwikkeld voor ouders van een kind of jongere met psychische moeilijkheden. EFFT versterkt ouders of zorgfiguren door ze handvatten te geven om bij te dragen aan herstel.
EFFT helpt jouw gezin “van binnen uit” sterker te maken en de onderlinge verbondenheid te verhogen. Je krijgt inzicht in hoe er wordt omgegaan met emoties in jouw gezin en handvatten om de mentale gezondheid van je kind te ondersteunen.

Wanneer?

Reeks van groepstrainingen met combinatie van online oudersessies op maandagavond en live oudersessies op woensdagochtend. Deelname is enkel mogelijk als je zowel bij alle online als live sessies aanwezig kan zijn.
De online sessies gaan door op maandag 19/02, 4/03, 18/3, 15/4 en 29/4 van 20u tot 21u30
De live sessies gaan door in Sociaal Huis Wetteren, Scheldedreef 52
op woensdag 28/02, 27/03, 24/04 en 8/05 van 9u30 tot 11u30
Individuele oudersessie mogelijk voor opstart en als follow-up na de groepstraining

Inschrijven?

Deelname is gratis, inschrijven via onze partner vzw ITOS : groepsaanbod@itoswetteren.be

 

 

In 2024 biedt ons Huis van het Kind twee cursussen positief opvoeden aan, een hybride avondcursus in het voorjaar ( in samenwerking met CKG 't Kinderkasteeltje) en een dagcursus in het najaar (in samenwerking met CKG Den Boomgaerd).

 

Positief Opvoeden in (H)Echt Ouderschap

Wil je een huil- of driftbui bij je kind beter begrijpen? Wil je leren hoe je op een afgestemde manier je kind bij 'moeilijk' gedrag kan ondersteunen? En hoe je zelf ook rustig kan blijven?
In deze gratis 5-delige reeks krijg je concrete handvaten om liefdevol om te gaan met uitdagende thema’s in de opvoeding van je kind(eren).
Deze cursus is voor ouders van kinderen van 2 tot 12 jaar.
We komen 5 keer samen in groep en tijdens de cursus plannen we ook een individueel gesprek waar we jouw vragen kunnen bespreken.

Waar en wanneer?  Eerste en laatste sessie in Lokaal Dienstencentrum, Molenstraat 50 te Wetteren. Andere sessies online, via Teams op dinsdagavond 19u30 - 21u30 op 9/1 - 23/1 - 6/2 - 20/2 - 5/3

Schrijf je hier in

Kostprijs

Gratis, van wie zich inschrijft verwachten we wel een engagement tot deelname van alle vijf de sessies. 

positief opvoeden