Het aanmeldsysteem

In Wetteren, Laarne en Wichelen werken alle kleuter- en lagere scholen met een digitaal centraal aanmeldingssysteem: je geeft dus digitaal door in welke scholen je jouw kind het liefst wil inschrijven.

Waarom aanmelden?

Werken met een aanmeldsysteem geeft elk kind een gelijke kans om naar de school van zijn keuze te gaan. Als er in een school niet genoeg vrije plaatsen zijn, bepalen we op een objectieve en wettelijke manier een rangorde.

Wie aanmelden?

Alle kinderen die geboren zijn in 2022 moet je aanmelden voor school. Ook als je kind geboren is na 3 december 2022 en het dus pas na 1 september 2025 met school start.

Bereken hier de instapdatum voor je kind.

Welke kinderen moet je ook aanmelden?

  • Kinderen geboren voor 2022 die nog niet naar school
  • Kinderen die van school veranderen vanaf 1 september 2024
  • Kinderen die op de wachtlijst stonden want die vervalt op 30 juni 2024
  • Kinderen van schoolpersoneel of met een broer/zus op school. De website geeft automatisch voorrang.
  • Kleuters van een kleuterschool zonder lagere school die naar het eerste leerjaar gaan. Als de kleuterschool en de lagere school één school zijn, moet je niet opnieuw aanmelden.

Hoe aanmelden: 4 belangrijke stappen

1. Maak je schoolkeuze

Start met en goede kennismaking. Alle scholen in Wetteren, Laarne en Wichelen  stellen zich graag aan je voor, vaak werken ze met opendeurdagen of bezoekmomenten. In Wetteren laat het project School (Weg)wijs je kennismaken met de Wetterse centrumscholen.

Na je schoolbezoek(en) kies je één en maximaal vijf scholen. Die plaats je bij het aanmelden in de volgorde van je voorkeur. Als er voldoende plaatsen vrij zijn, krijg je jouw eerste voorkeur toegewezen. Als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, werken we met een rangorde. Het is belangrijk dat je meerdere scholen opgeeft omdat je vooraf niet zeker weet of er voldoende plaatsen vrij zullen zijn in de school van jouw keuze. Als je maar één schoolkeuze opgeeft en er is geen plek, dan kan je pas inschrijven in de vrije inschrijvingsperiode (na 23 mei). Je kan dan enkel inschrijven in een school waar nog plaats is.

Bekijk de vrije plaatsen per school.

2. Meld je kind aan

Je kan je kind aanmelden tussen 27 februari (vanaf 12 uur) en 19 maart (tot 17 uur) 2024. Daarna krijg je een bevestigingsmail die dient als bewijs. Kreeg je die niet? Contacteer ons dan: 0474 56 67 18 of  naarschool@huisvanhetkindlww.be.

Vanaf dit jaar heb je een E-ID nodig of een it's me account om dit te doen. Heb je nog geen it'sme ? Maak dit voor de aanmeldperiode aan, dan heb je tijdens de aanmeldperiode geen zorgen. Heb je hier voor hulp nodig? Die vind je hier.

3. Ontvang een ticket

Ten laatste op 19 april 2024 laten we via e-mail (en indien gewenst per brief )weten in welke school je jouw kind kan inschrijven. Dit is jouw inschrijvingsticket. Je krijgt nooit een ticket voor een school die je niet zelf koos.

4. Schrijf je kind in op school

Schrijf je kind in tussen 22 april en 13 mei 2024 in op de school waarvoor je een ticket kreeg. Je inschrijving is pas definitief als je als ouder/voogd je handtekening zet op de leerlingenfiche.

Breng zeker het Kids-ID, ISI+ kaart of een ander officieel document van je kind mee. Op de brief die je ontving, staat wat je nog moet meebrengen naar de inschrijving. De school controleert de gegevens bij inschrijving. Foute gegevens doorgeven die de rangschikking kunnen beïnvloeden is niet toegelaten. Je kind kan de plaats dan opnieuw kwijtraken en de Ombudsdienst Inschrijvingen wordt ingelicht. Zij bepalen wat er dan moet gebeuren.

Ga je niet langs tijdens de inschrijvingsperiode, dan vervalt jouw ticket. Je kan dan enkel nog inschrijven vanaf 23 mei voor de scholen met vrije plaatsen.

Handige tijdlijn


Ook interessant: