Wij zoeken vrijwilligers voor De Katrol

12
jul
2024

Wat doet De Katrol?

De Katrol organiseert studie- en gezinsondersteuning aan huis voor kinderen (basisschool) of jongeren (eerste graad middelbaar).

We zoeken vrijwilligers

Wij zoeken mensen die een kind of jongere, dat in een kwetsbare situatie leeft, wil ondersteunen bij huiswerk tijdens het volgend schooljaar. Je kan kiezen uit 2 periodes:

  •  van september tot december
  • van januari tot juni

Andere alternatieven zijn bespreekbaar, je kan je ook engegaren voor een volledig jaar.

Word vrijwilliger

Als Katrol-vrijwilliger heb je een ruime blik. Je kijkt verder dan de huiswerkondersteuning die je biedt. Je hebt oog voor het algemeen welbevinden van het kind/jongere en het gezin. Je stimuleert zelfredzaamheid, motiveert ouderlijke steun, zet in op sociale contacten en vrijetijdsbesteding. Je verbetert de onderwijskansen van kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie.

Je gaat ongeveer twee maal per week een uur bij het gezin langs voor een periode van minimum zes maand. Blijkt dit te intensief? Geen porbleem, we bekijken dan samen wat haalbaar is.

Ondersteuning

Je staat er niet alleen voor! Wij helpen jou met je vragen of bezorgdheden. We organiseren ook een aantal infomomenten over relevante thema’s met praktijkvoorbeelden.

Interesse?

Mail ons via dekatrol@wetteren.be of bel 09 365 73 73.
Twijfel je nog of wil je graag extra informatie? Laat het ons weten en we bekijken samen of onze werking iets voor jou is.