Leuke ideeën

Leuke ideeën

Koken met kinderen, een feest!

Weet je kind soms niet meer wat te doen? Slaat de verveling toe? Dan is af en toe samen koken de perfecte afwisseling. Lekker van bij ons verzamelde allerlei gerechten die je gemakkelijk samen met je kind kan maken. Je kan kiezen tussen gerechten voor het ontbijt, de lunch, tussendoortjes en het avondeten. De wentelteefjes zijn een echte aanrader! Veel kook- en smulplezier! https://www.lekkervanbijons.be/koken-met-kinderen

 

 

De Morgen brengt cultuur in jouw huis. Van een online huisconcert van Kapitein Winnokio over samen coronaposters maken tot een virtueel museumbezoek.

Iedereen Zent geeft tips tegen corona dips. Dagelijks posten ze op hun Facebookpagina een leuke activiteit of een ontspannende oefening.

 

 

-        Samen de auto wassen

 

-        In fotoboeken kijken

 

-        Een briefje schrijven naar iemand die je niet kan zien (oma, opa, vriendjes, meter, peter, …)

 

Jongeren 

Veel jongeren zitten nu thuis en dat kan verveling met zich meebrengen. WAT WAT geeft tips aan jongeren over wat ze kunnen doen in deze periode. De tips gaan van Challenges naar bewegen, muziek, media maken en nog veel meer. Naast tips, geeft WAT WAT ook antwoorden op vragen die jongeren kunnen hebben. Deze vind je hier.

 

Speelgoed wassen 

Het speelgoed kan ook wel eens een wasbeurt gebruiken. Denk aan de poppen, de blokjes, de auto’s, … alles wat gewassen kan worden zonder kapot te gaan. Zoek samen met je kind naar speelgoed dat een wasbeurt mag krijgen. Vul een kom met water en zeep en leg een handdoek en een washand klaar. Doe het misschien eerst samen zodat je kind de bedoeling door heeft en nadien zelf aan de slag kan. Veel wasplezier!

Tip: Dit is een ideale activiteit om buiten te doen.

 

Op zoek! 

Doe eens een leuke zoektocht doorheen het huis, kamer in, kamer uit, bewegen, samenwerken EN vooral plezier maken!
Een leuk voorbeeld kan je vinden op: https://thuisinfeest.be/feesten-in-coronatijden/