Educatief

Educatief

Thuisonderwijs voor kleuters.

Omdat de komende periode veel kinderen thuis zijn, post juf Anke elke week een leuke en zinvolle uitdaging. Ze geeft tips waarmee je kleuter als spelenderwijs leert. Ze deelde onder andere ook al leuke knutselactiviteiten, motorische activiteiten, rekenactiviteiten, voorleesverhalen, ... en nog veel meer. Op deze pagina vind je zeker iets naar je zin! 

https://www.jufanke.nl/thuisonderwijs-kleuters.html 

Fundels.

15 fundels gratis

Alle ouders in Coronanood krijgen nu 15 boekjes en twee extra uitleningen per week cadeau om de kinderen zoet te houden tot de paasvakantie. Zoals steeds kies je uit een collectie van meer dan 100 boekjes.

1/ Download de Fundels-app
2/ Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel
3/ De 15 gratis boekjes verschijnen bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’ en zijn beschikbaar tot 3 april.
4/ Ontleen elke week 2 extra boekjes in de catalogus. Deze uitleningen zijn telkens 1 week geldig: van 14 tot 22 maart, van 23 tot 29 maart en van 30 maart tot 03 april. Veel lees- en speelplezier!

Ketnet staat paraat voor het onderwijs.

Tijdens deze moeilijke periode zet Ketnet speciaal voor de leerlingen en hun ouders hun boeiende online reeksen extra in de kijker. Het kan gaan van geschiedenis, wereldoriëntatie, seksualiteit en relaties, … tot actualiteit.  De reeksen zijn leuk, maar zeker ook heel leerzaam. Ben je benieuwd welke online reeksen het zijn? Neem dan snel een kijkje op hun website. (https://www.ketnet.be/doen/educatief-aanbod)

Voor de allerkleinsten is er Ketnet Junior. Hun programma’s vind je terug van 6u tot 7u30 op het Ketnet-kanaal en van 14u tot 18u30 op het Canvas-kanaal. Ook vind je heel de dag door online de livestream met Ketnet Junior-programma’s. (https://www.ketnet.be/kijken/ketnet-junior-livestream)

Als ontspanning voorziet Ketnet elke ochtend om 8u30 een film in Ketnet Cinema. (https://www.ketnet.be/kijken/ketnet-cinema)

Bron: https://communicatie.ketnet.be/ketnet-staat-paraat-voor-het-onderwijs

Maart staat bekend voor de Jeugdboekenmaand. Deze campagne is door de coronacrisis gestopt. Ze bleven niet bij de pakken zitten en maakten een nieuw YouTube kanaal aan. Jeugdboekenmaand-YouTube is voorzien van filmpjes met auteurs die voorlezen, illustratoren die tekentips geven, ...

Bij de Luisterpuntbibliotheek kan luisterboeken online bestellen.

Er wordt elders ook veel online voorgelezen.

Knack Weekend raadt enkele podcasts aan voor kinderen

Voor jongeren biedt de VRT educatieve programma’s aan. Van geschiedenis over maatschappij tot wetenschap en cultuur en nog veel meer.

Uitgeverij Averbode, Die Keure, Pelckmans, Uitgeverij Plantyn, Uitgeverij Van In en Uitgeverij Zwijsen stellen hun volledige aanbod van thuisleren met digitale leerplatfomren gratis ter beschikking.

Xnapda zet al hun educatief materiaal gratis ter beschikking zodat leerlingen van de lagere school de leerstof thuis kunnen bijhouden en inoefenen.

Luister eens naar een boek

Audioboeken, luisterverhalen of hoorspelen geven je urenlang luister- en leesplezier. Je kan ze thuis beluisteren of als je onderweg bent, en je vindt ze zowel in de bib of boekhandel als online. Ze zijn er voor alle leeftijden. Als boeken lezen niet evident is, zijn lusiterboeken een volwaardig en leuk alternatief.

Luisterboeken hebben intusssen een vaste plek ingenomen in onze leescultuur. Waar ze vroeger enkel voorhanden waren in de vorm van cassettes of cd-roms, zijn audioboeken via apps of MP3-formaten makkelijker en sneller bereikbaar voor het grote publiek. En ze staan ook meer in de kijker. Zo heeft De Volkskrant sinds kort een recensent aangesteld die enkel en alleen luisterboeken beoordeelt onder de noemer 'De Boekenluisteraar'. En die voorspelt een gouden toekomst voor het luisterboek.
Voor een overzicht en meer info, klik hier!