Creatief

Creatief

Lentekuikens

Knutselt je kind graag, maar heb je niet zoveel knutselmateriaal in huis?
Dan zijn deze lentekuikens de ideale knutselactiviteit! Hiervoor heb je enkel een eierdoos, verf, lijm of plakband, een zwarte stift en oranje papier nodig.
Je volgt de stapen op de foto en klaar! 
Veel knutselplezier!

Lentekuikens

Regenboogpannenkoeken

Tip van VCOK Samen regenboogpannenkoeken bakken

Samen regenboogpannenkoeken bakken 

Maak gewoon pannenkoekendeeg.
2️⃣ Verdeel dit over enkele kleinere kommetjes.
3️⃣ Doe bij elk kommetje een andere kleur voedingskleurstof.
4️⃣ Neem de pan van het vuur. Maak een tekening in de pan door het deeg met een kleine lepel in de pan te gieten.
5️⃣ Gebruik verschillende kleuren om een tekening in de pannenkoek te maken.

En nu bakken maar. Smakelijk!

Zoek je nog meer pannenkoekentips. Kijk eens op deze blog: https://www.unicornsandfairytales.be/pannenkoeken-versiere…/

Knutselen

https://meervoormamas.nl/knutselen-met-kleuters/Studio Flamingo deelt elke dag een ‘DAGELIJKSE KNUTS’. Dat betekent dat Knutsel Kaztaar Ruth elke dag een filmpje deelt waarin ze een knutselactiviteit doet met spulletjes die je meestal in huis hebt. Als je iets niet in huis hebt van materiaal, kan je op zoek gaan naar een alternatief. Veel knutselplezier!   

Link: https://www.facebook.com/stufla.be/

 

De Muzaïekgazet

Het Muzaïekteam ontwikkelde voor het hele gezin de Muzaïekgazet. Hierin vind je allerlei muzische en creatieve opdrachten. Dit is een mooie aanvulling naast de schoolopdrachten van je kind. Als je deze graag wil ontvangen hoef je hier enkel je e-mailadres en je naam in te vullen en dan komt de gazet jouw richting uit! Veel plezier!

 

Schaduwtekenen

 

Het zonnetje schijnt! Ideaal weer om buiten te spelen. Zet speelgoedfiguurtjes voor een blad papier en zorg dat de schaduw op het blad valt. Je kind kan nu rond de schaduw van de figuren tekenen. Nadien kan je kind de tekeningen verder kleuren, schilderen of versieren.

 

Tip: Als je stoepkrijt in huis hebt, is het ook leuk om daarmee aan de slag te gaan. Dit kan dan zonder papier en rechtstreeks op de grond. Je kan dan ook de speelgoedfiguurtjes uitbreiden met de omtrek van iemands lichaam, bv. broer/zus, mama/papa, kat/hond, … Veel plezier!