Bewegen

Bewegen 

 

Wandelbingo!

Wandelen jullie in deze tijden nu ook veel meer? Maak je wandeling extra spannend met de super leuke Wandelbingo van #kotnet. Je kan hem downloaden op hun website, maar je kan het ook makkelijk zelf maken. Veel plezier!

https://www.ketnet.be/kijken/kotnet/wandelen-met-de-wandelbingo

 

 

Maak je eigen bowlingspel!

Wat heb je nodig?

-        Een bal

-        10 lege flessen

-        Water

-        Eventueel verf of kleurstof

 

Vul de 10 lege flessen met water en eventueel een beetje verf of kleurstof. Zet ze in positie, zoals op de foto en klaar! Sta van op een afstand en rol de bal naar de flessen. Hoeveel flessen heb je omver gekregen? Veel plezier!

 

 

Speurtocht

Maak voor je kind een uitdagende speurtocht. Als je kind nog niet kan lezen, kan je gebruik maken van kaartjes met afbeeldingen van voorwerpen. Bijvoorbeeld je start bij de zetel, daar vindt je kind een kaartje met een stoel op, je kind gaat naar de stoel en daar vindt hij/zij een kaartje met een toilet op, je kind gaat naar daar, … zo verder. Op het laatste kaartje staat een afbeelding van een schatkaart. Daar gaan ze naar op zoek en vinden bij de schatkaart de schat of prijs. Dit kan variëren, van een snoepje, een boek, iets leuks om samen te doen, extra schermtijd, …  

 

Voor wat oudere kinderen kan je het moeilijker maken, omdat je kind nu kan lezen, schrijven en rekenen. Je kan nu gebruik maken van code-combinaties (cijferslot, een slotje met een sleutel, …), rijmwoorden, raadsels, …. Laat je fantasie gaan!

 

Een leuke toevoeging: oudere kinderen kunnen dit ook voor jongere kinderen maken of zelf voor jou!

 

Leeftijd: 2,5 tot …

Categorie: creatief

Bron: https://clubvanrelaxtemoeders.nl/24-binnenspeel-ideeen-van-tantezjos

 

Laser-touw-web

Maak (samen met je kind) een web van touw in een kamer. Het is de bedoeling dat je kind van de ene kant van de kamer naar de andere kant van de kamer geraakt zonder het touw te raken. Anders moet hij/zij helemaal opnieuw beginnen. Spannend!

 

Leeftijd: 6 tot …

Categorie: bewegen

Bron: https://clubvanrelaxtemoeders.nl/24-binnenspeel-ideeen-van-tantezjos

 

De online jeugdbeweging 

De Facebookpagina “De online jeugdbeweging” lanceert elke zaterdag en zondag tussen 14u en 17u opdrachten die je makkelijk thuis kan doen. Iedereen kan meedoen, ook kinderen (en ouders) die niet in een jeugdbeweging zitten. Plezier gegarandeerd!

Link: https://www.facebook.com/groups/2693825807396758/

 

Gaan wandelen en fietsen in de eigen omgeving

Het is in deze tijden niet de bedoeling dat je jouw auto neemt en gaat wandelen in de kempen of aan zee, maar in eigen buurt kan het wel! Volg zeker de voorschriften van de overheid op! Op onderstaande plaatsen kan je gaan wandelen of fietsen met 1 gezinslid of 1 vriend zoals de overheid aangeeft, hou voldoende afstand van elkaar. 

Kleurenpalet

Leeftijd: vanaf 2.5 tot...

Tijdens deze activiteit wordt allerlei zakengeactiveerd; coördinatie, geheugen, spiegelen, creatief denken, … en vooral plezier! Dit kan je makkelijk thuis zelf maken. Heb je geen gekleurd papier in huis? Dan kan jij en/of je kind het witte papier zelf een kleur geven met verf/kleurpotloden/stiften/wasco/ …

Benodigdheden:

-        Wit papier

-        Gekleurd papier

-        Plakband of lijm

-        Schaar

 

Bron: Learning through movement

De Beweegdobbelsteen

Leeftijd: vanaf 2.5 tot...

Met de beweegdobbelsteen kan je kind ongetwijfeld zijn/haar energie kwijt. Wat houdt je tegen om het zelf ook eens te proberen? Het is heel makkelijk en je hebt niet veel nodig. Als je meerdere kinderen hebt, kunnen ze samenspelen door om de beurt met de dobbelsteen te gooien.

Benodigdheden: een dobbelsteen, een blad papier, een stift, muziek en een bal

Op het blad papier schrijf je in het groot:

  1. Dans                   
  2. Zit
  3. Spring
  4. Kruip
  5. Loop
  6. Dribbel

(Je kan de cijfers zelf aanpassen naar de interesses van je kind)

 Uitleg:

-        Als je 1 gooit, zet je muziek op en dans je het hele nummer lang

-        Als je 2 gooit, ga je 1 minuut tegen de muur zitten

-        Als je 3 gooit, spring je 1 minuut in het rond

-        Als je 4 gooit, kruip je op de tafel, dan onder de tafel, dan weer op, dan weer onder, … zo 5 keer

-        Als je 5 gooit, loop je van de ene muur naar de andere muur, dit 5 keer

-        Als je 6 gooit, neem je de bal en dribbel je rond de tafel

https://www.facebook.com/1492562031051542/videos/511049636240075/

 

We gaan op berenjacht!

Deze trend komt overgewaaid uit Australië en is gebaseerd op het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’ van Michael Rosen en Helen Oxenbury. Omdat kinderen niet meer samen kunnen spelen, bedachten ze dit leuke spel. Mensen zetten een beer voor het raam en zo kunnen kinderen tijdens hun wandeling de beren spotten. Kathleen Amant bedacht nog een leuke uitbreiding om je kind nog meer in berenstemming te brengen. Ontdek het snel!

Alle leeftijden